Att få ett glutenfritt bröd att bli identiskt med ett bröd med gluten i är rätt kört, måste jag säga. Men att få goda, saftiga och mjuka bröd (som dessutom håller flera dagar i skafferi!!) utan gluten är verkligen ingen omöjlighet! Boken "Nytt bröd" kom i höstas, och den är helt underbar. Har testat många av recepten nu och allt har blivit kanon. Recepten är enkla att följa, ingredienserna är ofta ganska många men har man väl köpt hem ingredienserna kan man baka måååånga bröd. Det man bör tänka på är att det är lång jästid på i princip alla bröd, men det sköter ju sig själv, så mig stör det inte. 

 Idag bakade jag baguetter:


Brödet fick en härlig, god skorpa men inkråmet var segt och saftigt, dessutom luftigt. Brödet är ju osötat och har ingen framträdande smak och passade helt perfekt till maten idag: långkokt fläskkarré i Cola, ugnsrostad potatis och hemgjord coleslaw.






baguette, saftigt,

Kommentera

Publiceras ej